top of page

    Festa për 110-vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë 
                  Saint Louis, 25 nëntor 2022

Shqiptarët në Saint Louis festuan ditën e Flamurit Kombëtar

Në datën 25 nëntor, 2022 shoqata social-kulturore “ILIRIA” në Saint Louis organizoi me komunitetin shqiptar festën e flamurit nën ritmin e muzikës tradicionale shqiptare. Për të kënduar në këtë aktivitet ishte e ftuar këngëtarja shqiptare znj. Amarda Arkaxhiu së bashku me këngëtarin e komunitetit shqiptar të Saint Louis-it z. Arif Palloshi. Të dy këngëtarët i dhanë gjallëri dhe atmosferë festive mbrëmjes duke kenduar këngë nga të gjitha trevat kombëtare. Përpara fillimit të festës nga një fjalë të shkurtër përshëndetëse, mbajtën kryetari i shoqatës, z. Besian Gjika, sekretarja e shoqatës, znj. Elona Dyshniku dhe miku i mirë i komunitetit shqiptar në Saint Louis, senatori i Missour-it z. Doug Beck.

Kjo festë ishte një mundësi e shkëlqyer jo vetëm për të respektuar ditën e shenjtë të Flamurit por edhe për të mundësuar një lidhje më të fortë e bashkëpunim të qëndrueshëm mes shqiptarëve në Saint Louis.

bottom of page